Vakuumatoriai ir jų priedai – prietaisai, be kurių neapsieina moderni virtuvės įranga. Vakuumavimo aparatas maisto ruošime svarbus tuo, kad vakuumuoti produktai kur kas ilgiau išlaiko savo kvapą, skonį ir galiojimo terminą. Be to produktai išlaiko visas savo gerąsias savybes ir vertingas medžiagas. Vakuumuoti galima tiek nepjaustytus, tiek smulkiai ar stambiai pjaustytus produktus...

Vakuumatoriai ir jų priedai – prietaisai, be kurių neapsieina moderni virtuvės įranga. Vakuumavimo aparatas maisto ruošime svarbus tuo, kad vakuumuoti produktai kur kas ilgiau išlaiko savo kvapą, skonį ir galiojimo terminą. Be to produktai išlaiko visas savo gerąsias savybes ir vertingas medžiagas. Vakuumuoti galima tiek nepjaustytus, tiek smulkiai ar stambiai pjaustytus produktus, daržoves, uogas, mėsą, žuvį, sūrį, grybus ir kt. Gali būti pakuojami ir neapdoroti, ir apdoroti produktai (virti, rūkyti ar kt.).

Kokie vakuumavimo aparatai tinkamiausi? Pirmiausia, reikia įvertinti planuojamas vakuumavimo apimtis, kaip dažnai tai bus daroma, o tada atkreipti dėmesį į aparato galingumą ir jo matmenis. Renkantis vakuumatorių svarbus jo tipas: bekamernis ar kamerinis. Bekameriai vakuumatoriai pasižymi kompaktiškais matmenimis ir žemesne kaina, tačiau jais naudojantis vakuumavimo metu maišeliai turi būti laikomi rankomis. Kameriniai vakuumatoriai veikia automatiškai: į jų vidų dedamas maišelis, o vakuumatoriuje iš maišelio ištraukiamas oras. Šio tipo vakuumatoriais galima vakuumuoti marinatus ir kitus skysčius. Vienas iš svarbiausių kriterijų renkantis vakuumavimo aparatą yra jo galingumas. Jei aparatu planuojama naudotis retai, bus vakuumuojama nedaug, tai visiškai pakanka, pavyzdžiui, 110 W galingumo prietaiso. O planuojantiems vakuumuoti didelius kiekius ir vakuumatorių išsitraukti dažnai, siūloma rinktis galingesnį aparatą – 200, 280 W ar net dar didesnės galios. Kitas svarbus kriterijus – aparato plotis. Jei bus vakuumuojami nedideli, pjaustyti, ar smulkinti produktai, tai aparato plotis nėra svarbus, tačiau jei bus pakuojami didesnių apimčių produktai – reikalingas platesnis modelis.

Vakuumavimui netinka paprasti maišeliai, todėl tinkami priedaivakuumo maišeliai, ritinėliai ar plėvelės, indeliai – sėkmingam procesui yra labai svarbūs. Vakuumavimo maišeliai pagaminti iš sąlyčiui su maistu tinkamų medžiagų, todėl yra atsparūs ir sandarūs. Maišelių pasirinkimą diktuoja ir pats vakuumatorius – nurodo galimą maišelio plotį. Maišelio dydis priklauso nuo to, koks kiekis produktų yra vakuumuojamas ir kokio jie yra dydžio. Pavyzdžiui, dideliems mėsos pjausniams ar dideliam kiekiui troškiniui skirtų daržovių reikia didesnio maišelio, o štai mažoms porcijoms šaldytų uogų ar kitų produktų pakanka mažesnių. Vakuumavimo plėvelės parduodamos ritinėliais, kurias renkantis taip pat svarbu atsižvelgti į turimo aparato plotį. Nuo maišelių jos skiriasi tuo, kad plotis yra fiksuotas, o ilgį galima rinktis savo nuožiūra.

Šiuolaikiška, pažangių technologijų, įvairių galimybių ir funkcijų vakuumavimo įranga populiarių gamintojų STATUS, BEPER, GASTROBACK, JATA, SEVERIN, THOMSON pateisins ne tik  pačių išrankiausių pirkėjų lųkesčius, bet ir prailgins sveiko maisto maisto galiojimo laiką nuo 2 iki 5 kartų (priklausomai nuo produkto/gaminio). Pasižiūrėkite vakuumatorių modelius internetu mūsų elektroninėje parduotuvėje Bausa.lt, palyginkite vakuumatorių kainą, techninius parametrus, bei išsirinkite savo poreikius atitinkančią vakuumavimo įrangą. 

1-20 iš 35